Computational Fluid Dynamics

Computational Fluid DynamicsCFD of Computational Fluid Dynamics is een vaak gebruikt hulpmiddel om stromingspatronen met behulp van nummerieke simulatie van de stroming te berekenen.Interdisciplinair samenwerking op mathematische, fysiek en wetenschappelijk vlak is noodzakelijk om de stromingsberekeningen vakbekwaam in te kunnen zetten. De toepassing van deze methoden vereist ervaring en vakkennis voor alle genoemde gebieden. Het CFD team van onze partner firma, Tintschl Engineering AG, beschikt over deze capaciteiten. Het team is voorzien van ingenieurs en wetenschappers welke voorkomende problemen taakgericht en vakbekwaam kunnen oplossen.

Voor de modellering en berekening worden afhankelijk van het probleem specifieke programma’s ingezet. De probleemstelling word met ANSYS Workbench en CFX Mesh verduidelijkt. De stromingsberekeningen worden met CFX 10 uitgevoerd, welke met zijn modellen een veelvoud aan technische stromingen voor o.a. warmte- en stofovergang kan simuleren. Deze programma’s maken het mogelijk om van iedere complexe geometrie een model te maken. Daarmee garandeert de ingezette programmatuur en de Know-How van de medewerkers een vlotte behandeling van de opdracht en een competente verwerking tot oplossingen.

Glasdraaibank
In dit project wordt de luchtstroming under de afzuiging van een glasdraaibank berekent. De afzuiging van de draaibank was onvoldoende om een veilige werkplek voor de werknemer te garanderen. Aan de hand van de bevindingen is de afzuiging opnieuw geconstrueerd, met als doel de werking te verbeteren, zonder meer lucht af te zuigen.